Δημήτρης ΦΙΛΙΠΠΟΥ 

Δημήτρης ΦΙΛΙΠΠΟΥ 

Πρόεδρος ΕΟΦ, Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας ΕΚΠΑ

Ο  Δημήτρης Φιλίππου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.  Σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1995. Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή το 2002 και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα».

Έλαβε τον τίτλο της Γενικής Χειρουργικής το 2006. Εχει εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί σε διάφορα κέντρα στην Ελλάδα, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και διετέλεσε Διευθυντής στο Νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος» στην Αίγινα,  και της Κλινικής «Νέο Αθήναιο – Ευρωθεραπεία».

Έχει διδάξει σε διάφορες σχολές του ΕΚΠΑ και από το 2019 είναι Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας και Χειρουργικής Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, διδάσκοντας τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής. Είναι Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), μέλος του Μanagement Βoard του ΕΜΑ και Εκτελεστικό Μέλος του ΚΕΣΥ.

Παρουσιάζει σημαντικότατο επιστημονικό, συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Εχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα. Διαθέτει πολυάριθμες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά και σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια. Επίσης έχει συμμετάσχει στη μετάφραση και επιμέλεια πολλών ιατρικών βιβλίων, τα οποία διδάσκονται στα Πανεπιστήμια ολόκληρης της χώρα στις Ιατρικές Σχολές και τα υπόλοιπα τμήματα Επιστημών Υγείας. Έχει εκδόσει βιβλία στην Αγγλική με συμμετοχή διεθνούς φήμης συγγραφέων, ιατρών και ερευνητών, τα οποία κυκλοφορούν στο εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει και στη συγγραφή διεθνών εκδόσεων. Τέλος, έχει συμβάλει στην έκδοση πολλών ενημερωτικών εκδόσεων για το ευρύ κοινό.